Hírek


Viharkárok felszámolása Szigetmonostor és Göd térségében.

2020-08-30 11:36:41

A tegnapi napon a késő esti órákban óriási vihar pusztított Göd és Szigetmonostor térségében. 

A tegnapi napon a késő esti órákban óriási vihar pusztított Göd és Szigetmonostor térségében. A műveletirányítási ügyeletre több száz bejelentés érkezett, így a hivatásos erők kérésére több önkéntes tűzoltó egység érkezett a helyszínre.

A Budapesti Tűzoltó Szövetség elnökének kérésére a Budapesti Mentőszervezet 4 műveleti egységgel (FOKA 2 fő és Barracuda 3 fő, Újbuda 3 fő, ÖPVE 5 fő, Lőrinc Kertváros XVII. ÖTE 3 fő, összesen 16 fővel, és 5 autóval), a Pilisszentiván ÖTE (4 fővel) szivattyúkkal és láncfűrészekkel indult el a helyszínekre a kialakult súlyos viharkárok felszámolására.

Az önkéntesek munkájának elősegítése érdekében a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke Kelemen Zsolt, valamint a BTSZ Oktatási és Képzési kabinet vezetője Juhász Péter összekötő tiszti, és kárfelmérési feladatokat látott el a helyszínen, ezzel elősegítve a hivatásosok koordinációs munkáját.

A műszaki mentési feladatokat az egységek kitartó és folyamatos munkával egész éjszaka folytatták, és folytatják a mai napon is.

Külön köszönet jár a térség Önkéntes Tűzoltó Egyesületei számára, akik jelentősen elősegítették az események gyors kezelését, szakszerű felszámolását és kitartást a mai napon is tevékenykedő hivatásos és önkéntes egységek részére.


Kapcsolódó képek:

Vissza