Hírek


Remekeltek a budaörsiek az Országos Tűzoltóbörzén

2018-05-09 13:15:55

Idén tizedik alkalommal rendezték meg az Országos Tűzoltóbörzét és találkozót Pilisszentivánon, amin a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó és Közhasznú Egyesület is részt vesz minden évben.

Az eseményt Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ elnöke nyitotta meg és nem maradt el az önkéntes tűzoltók és a gépjárművek szentelése sem, valamint a hagyományos kéklámpás felvonulás. A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség ezúttal is kihelyezett ünnepséget tartott a községi díszteremben, ahol Flórián nap alkalmából Dobson Tibor tű. ddtbk., és Hodut János, a PMTSZ elnöke elismeréseket adtak át.

A rendezvényen többféle sport- és tűzoltó szakmai verseny színesítette a programot. A budaörsi lánglovagok kötélhúzó, porraloltó hajító, horgász- és főzőversenyen mérkőztek meg a vetélytársakkal.

A főzőverseny tekintetében címvédőként sikerült megőrizni az első helyet, az egyesületet Ipacs Zsolt, a Budaörsi Borászok Egyesületének elnöke segítette a győzelemhez a „tűzoltó pörkölt rántott puliszkával” elnevezésű ételkülönlegességgel. Emellett a kötélhúzó megmérettetésen a budaörsi női csapat az első helyre húzta be magát.

Vissza