Felborult egy hajó, emberek vannak a vízben...

2019-06-05 10:30:27

A Rózsadomb ÖTE szolgálatban lévő önkéntes tűzoltóit is riasztotta a műveletirányítás a Hableány nevű hajó május 29-i mentési munkálataihoz.

A kiérkezésük után végrehajtandó feladat a Duna budai oldalán hőkamera és reflektorok segítségével a partszakaszok, és a vízfelület átvizsgálása volt. A kutatás egyre nagyobb területre történő kiterjesztése miatt a XXII. kerület területén lévő 6-os út melletti budafoki szakasz átvizsgálását kezdték éppen, amikor egy csónak érkezett a partra józsefvárosi hivatásos tűzoltó bajtársunkkal, és a csónakot vezető segítőjével. Átadtak nekünk egy, az áradó, gyors sodrású folyóból általuk kiemelt személyt, majd azonnal visszafordultak a keresést folytatni. A partra emelt dél-koreai hölgy újraélesztését az önkéntesek rögtön megkezdték, amihez rövid időn belül csatlakoztak a vizimentő, majd az országos mentőszolgálat tagjai is. Sajnos minden erőfeszítés ellenére az hölgy életét már nem lehetett megmenteni. A baleset túlélőinek és áldozatainak mentésében egy hatalmas összefogással a hivatásos, és az őket segítő önkéntes szervezetek tagjai minden tőlük telhetőt megtettek.

Fotó, tudósítás: Rózsadomb ÖTE / Facebook