Kétmillió forint támogatás önkénteseknek – MOL üzemanyagkártyán 2020. november. 27. 14:21

Ahogyan az elmúlt években már többször, a MOL idén is összesen kétmillió forint támogatást nyújtott önkéntes tűzoltó egyesületeknek. Az üzemanyagkártyákat időközben aktiválták, az azokon lévő 50 ezer forintos összeg már felhasználható.

Kiemelten fontos információk a rendkívüli támogatással kapcsolatban 2020. november. 23. 11:34

A költségvetés 150 millió Ft többletforrást biztosít az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltóságok támogatására. A pályázati határidő rendkívül szoros, 2020. november 25!

Rendkívüli támogatás az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságoknak 2020. november. 19. 09:22

A Magyar Közlöny 249. számában megjelent a Kormány 1800/2020. (XI. 17.) Korm. határozata, mely összesen 150 millió forint többletforrást biztosít az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok számára.

Elindult a RISKHUB projekt 2020. november. 17. 20:02

A Budapesti Tűzoltó Szövetség vezetésével 2020. október 1-jén elindult a RISKHUB projekt megvalósítása. A két éves projekt célja erősíteni a katasztrófákra való felkészültséget és reagáló képességet az éghajlatváltozással kapcsolatos kockázatokkal összefüggésben a magyar-szlovák határ mentén a tűzoltó szervezetek és az önkormányzatok közötti együttműködés javítása révén.

Újabb szigorító intézkedések 2020. november. 09. 14:22

Magyarország Kormánya újabb szigorító intézkedéseket vezet be a járvány terjedésének lassítása érdekében, amelyekre ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet.

Az árvízi ellenálló képesség fokozása a dunai folyók régiójában 2020. november. 07. 07:23

Az elmúlt években, nevezetesen 2002-ben, 2006-ban, 2013-ban és 2014 nyarán a Duna-medence körzetének egyes részeit nagyon erős vagy szélsőséges árvíz okozta események érintették. Ezek az események jelentős emberi és gazdasági károkat okoztak az érintett országokban és közösségekben. 2006-ban 4 áldozatot jelentettek Csehországban és Szlovákiában, a költségek és károk az egész medencében csaknem 600 millió eurót tettek ki. 2010-ben 35 veszteség történt, és körülbelül 2 milliárd euró kár keletkezett, amelyet 2013-ban még meghaladtak (2,3 milliárd euró károkat, főleg Németországban és Ausztriában; ezen felül 9 áldozatot is jelentettek Ausztriából és Romániából).

Balesetek a Szilágyi Erzsébet fasoron 2020. november. 03. 15:59

Torlódást okozott a Szilágyi Erzsébet fasoron a délelőtti órákban történt baleset, melynek során a Lupény utca magasságában négy autó ütközött össze.

Gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeztünk az elhunyt tűzoltókra 2020. október. 29. 15:29

Halottak napja közeledtével, immár hagyományosnak mondható módon, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Budapesti Tűzoltó Hősi Emlékműnél koszorút helyezett el...