Hírek


Az árvízi ellenálló képesség fokozása a dunai folyók régiójában

2020-11-07 07:23:22

Az elmúlt években, nevezetesen 2002-ben, 2006-ban, 2013-ban és 2014 nyarán a Duna-medence körzetének egyes részeit nagyon erős vagy szélsőséges árvíz okozta események érintették. Ezek az események jelentős emberi és gazdasági károkat okoztak az érintett országokban és közösségekben. 2006-ban 4 áldozatot jelentettek Csehországban és Szlovákiában, a költségek és károk az egész medencében csaknem 600 millió eurót tettek ki. 2010-ben 35 veszteség történt, és körülbelül 2 milliárd euró kár keletkezett, amelyet 2013-ban még meghaladtak (2,3 milliárd euró károkat, főleg Németországban és Ausztriában; ezen felül 9 áldozatot is jelentettek Ausztriából és Romániából).

Az EU Duna-régióra vonatkozó stratégiája (EUSDR) egy makroregionális stratégia, amely szinergiákat és koordinációt kíván teremteni az egész Duna-régióban zajló meglévő politikák és kezdeményezések között. Az 5. prioritási körzetben a környezeti kockázatok a jobb árvízkockázat-kezelés a legfontosabb cél.

A 2. éves gyakorlói fórum közös megszervezésével a DAREnet és az EUSDR PA5 összehangolja az erőfeszítéseket az együttműködés elősegítése érdekében az árvizekkel szembeni ellenálló képesség terén a Duna régióban.

A Budapesti Tűzoltó Szövetség aktív részese ezen szervezetek munkáinak, ezért kerül számotokra bemutatásra! 

https://www.practitionerforum.eu/

Nézzétek meg videóinkat!

 

Vissza