Hírek


Sikerrel lezajlott az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozó

2018-06-04 07:28:14

Június 1-3. között az érdeklődőket a Lakitelek Népfőiskolán varázsolták el Beregszász, Hegykő, Lakitelek, Ózd, Pomáz, Somorja, Szabadka, Szentegyháza, Csíkkozmás zenekarjai.

A hivatalos megnyitó előtt a Katasztrófavédelem Központi Zenekara – amely szintén részt vett az eseményen – játszott a jelenlévőknek, ezek után Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ elnöke nyitotta meg az eseményt, mindenkinek felhőtlen szórakozást kívánva.

A megnyitó után Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a jelenlevőket, hangsúlyozva: a mostani találkozó egy kezdet, a Kárpát-medence tűzoltózenekarainak egymásra találása, melyet ismét meg kell majd szervezni. Remélhetőleg el fog jönni az az idő, amikor a rendezvény már kinövi a Népfőiskolát, és Budapesten, az Andrássy úton is tartani kell tűzoltózenekarok felvonulását.

A rendezvény záró napján az Országgyűlési Őrség közreműködésével Beregszász, Hegykő, Somorja zenekarai a Parlament lépcsőjén szórakoztatták a turistákat előadásukkal, amelyet követően megtekinthették az Országházat.

Az eseményen részt vett MTSZ elnöke is, aki a rendezvény után emlékérem elismerésben részesítette az Országgyűlési Őrség közreműködő tagjait.

Forrás lakitelekma Facebook

Képek: Tóth László

 

Vissza