További adományok szállítása Kárpátaljára

2022-03-03 21:43:49

A hétfői adományok átadása után, szerdán ismét segélyszállítmányokat jutatott le a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke Kelemen Zsolt, és Marosi Antal a MALÉT képviselője. Első megállójuk a kisvárdai Kárpátalja Ház volt.

A hétfői adományok átadása után, szerdán ismét segélyszállítmányokat jutatott le a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke Kelemen Zsolt, és Marosi Antal a MALÉT képviselője. Első megállójuk a kisvárdai Kárpátalja Ház volt, ahol a ruhaneműket, takarókat és párnákat, valamint 100 db gyorstesztet adtak át. Onnan az útjuk a záhonyi segítségponthoz vezetett, ahol 700 db gyorstesztet adtak át.
A lónyai kompon már ismerősként fogadta a csapatot a révész, így a harmadik megálló Lónya település volt. A polgármester úr büszkén újságolta, hogy a kis falu felkerült a nemzetközi térképre – kínai, nigériai és marokkói nagykövetek érkeznek oda sorban a buszokkal tovább utazó diákokért.
Innen Barabásra mentek, ahol a Katolikus Karitász által üzemeltetett segélyponton adtak át szendvicseket és egyéb élelmiszereket, majd Beregsurányba tartva az utolsó 200 db gyorstesztet a SONAR búvármentő egyesület segítségével juttattatták el Tiszabecsre. Eközben egy háromtagú ukrán család Budapestre szállítását vállalták el, akiket a Budapesti Körszállóba vittek el busszal. Ezúton köszönjük Gór Csaba II-III. kerületi országgyűlési képviselőjelöltnek és stábjának, hogy késő este kerítettek méltó szállást az ukrán édesanyának, középiskolás lányának és másfél éves kisfiának a család másik felére várva, akik még a határ túloldalán elszakadtak egymástól.

Az elkövetkező napokban társszövetségeink munkáját koordinálja a Szövetség, hogy a Vas Megyei, és a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetségek az összegyűjtött felajánlásokat eljuttathassák a határ közelébe. A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség megkezdte kötszerek gyűjtését, amit a jövő héten tervezünk eljuttatni kárpátaljai tűzoltó bajtársaink és honfitársaink részére a Katolikus Karitász támogatásával.
Kérjük az ott élők támogatását, hogy segítsék a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltó Szövetségeket és tagszervezeteiket üzemanyag felajánlással, ugyanis ott napi 100-200 ezer forintnyi üzemanyag fogy el, miközben éves költségvetésük sok esetben az 500 ezer forintot sem éri el!”
Köszönjük a felajánlásokat a komáromi Foxconn Hungary Gyártó Kft.-nek, akik 1000 db gyorstesztet adtak át az Kelemen elnök úrnak, köszönjük Erdőkertesről Edinának, Móninak, Kristófnak, Zsanettnak, Ádámnak, Évának és Szilviának, akik szendvicseket, élelmiszer csomagokat állítottak össze, valamint kis gyümölcsleveket vásároltak, valamint Budapestről Kingának és Ádámnak.