Hírek


Élet- és balesetbiztosítási felhívás 2023 – gyorsított eljárással

2023-07-06 08:44:43

Új ajánlattételi felhívást jelentetett meg a Belügyminisztérium az élet- és balesetbiztosításra vonatkozóan – ezzel kapcsolatban Dobson Tibor tű. vőrgy. tájékoztatóját tesszük közzé.

Tisztelt Bajtársak!

A 2023. 07. 05-ei közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás alapján a Belügyminisztérium 2023.02.22.-én közbeszerzési eljárást indított, amely akkor eredménytelenül zárult, ezért az előző eljárás eredménytelenségére tekintettel gyorsított eljárással kívánja a kollégák biztosítását megkötni, s ennek megfelelően 2023. 07.17-ig szóló ajánlattételi felhívást tett közzé.

Ennek alapján az önkéntes tűzoltók élet-és balesetbiztosítása is megoldódhat, ugyanis ez a tervezett biztosítás, a hivatásos szervek tagjain kívül kiterjed az:

  • önkormányzati tűzoltóságokra (ÖTP);
  • önkéntes tűzoltó egyesületekre (ÖTE)
  • önkéntes mentőszervezetekre (M) is.

Ennek értelmében a Magyar Tűzoltó Szövetség a BM korábbi döntését követően kezdeményezett csoportos biztosításának megvalósítását felfüggeszti, de a kedvezményes szerződésekre vonatkozó ajánlatok előkészítését tovább folytatja. Ezzel az öngondoskodás elősegítését, az ahhoz kapcsolódó kedvező biztosítási ajánlat(ok) esetleges felhasználásával, továbbra is előtérbe helyezi.

 

Dobson Tibor tű. vőrgy.
elnök
Magyar Tűzoltó Szövetség

Vissza