Lakástűz a XX. kerületben 2022. május. 10. 10:42

Berendezési tárgyak égtek egy első emeleti lakás erkélyén, körülbelül egy négyzetméteren Budapest huszadik kerületében, a Vörösmarty utcában múlt kedden délután.

Pályázati felhívás 2022. május. 09. 19:28

Ajánlatkérés az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program „Reducing risks by improving interoperability between Slovakia and Hungary for better preparedness” című, SKHU/1902/4.1/108 azonosító számú projekthez videók, képek, hangfelvételek készítése, vágása.

A Magyar Tűzoltó Szövetség elismerésátadó ünnepsége Lakitelken 2022. május. 09. 13:07

A Magyar Tűzoltó Szövetség az Országos Tűzoltó Nap alkalmából 2022. május 6-án, Lakiteleken a Népfőiskola Alapítvány Kölcsey termében ünnepséget szervezett, amelyen Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a MTSZ elnöke, a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai és társadalmi céljai támogatása érdekében kifejtett munkáért Gróf Széchenyi Ödön emlékérem, Gróf Széchenyi Ödön emlékplakett, és Szent Flórián emlékérem elismeréseket adott át.

Hősi halottakra emlékezett a Magyar Tűzoltó Szövetség május 7-én 2022. május. 09. 13:05

A Magyar Tűzoltó Szövetség együttműködve a Nemzeti Örökség Intézetével, a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával létesített Nemzeti Tűzoltó Emlékhelyet 2022. május 7. szombat, 11.00 órakor felavatta.

Pályázati felhívás 2022. április. 30. 17:43

A Budapesti Tűzoltó Szövetség az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében nyert az SKHU/1902/4.1/108 azonosítószámú ’Reducing Risks by Improving Interoperability between Slovakia and Hungary for Better Preparedness’ című (továbbiakban: RISKHUB) projekt megvalósítása során, az önkéntes tűzoltó képzési modulok távoktatási (e-learning) rendszerbe fejlesztésére vonatkozó szolgáltatást kíván igénybe venni.

Pályázati felhívás 2022. április. 30. 17:40

Ajánlatkérés az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program „Reducing risks by improving interoperability between Slovakia and Hungary for better preparedness” című, SKHU/1902/4.1/108 azonosító számú projekt keretében az önkéntes tűzoltó képzési modulok távoktatási (e-learning) rendszerbe való beépítésére, hozzájuk tartozó médiaelemek összeállítására.

Pályázati felhívás 2022. április. 30. 17:35

Ajánlatkérés a DG ECHO Union Civil Protection Mechanism Exercises felhívásra benyújtott 101017998 kódszámú PROFOUND „Procedures of Rescue Organizations in Flood Operations Unified in the Danube Region” című projekt keretében az önkéntes tűzoltó képzési modulok távoktatási (e-learning) rendszerbe való beépítésére, hozzájuk tartozó médiaelemek összeállítására.

IX. Országos Kapocskupa – beszámoló, eredmények 2022. április. 25. 12:23

2022. április 23-án, Tótkomlóson zajlott a IX. Országos Kapocskupa, amelyre az ország számos helyéről jelentkeztek a csapatok, hogy összemérjék tudásukat. A verseny felszerelését, a helyszínt és minden feltételt Tótkomlós ÖTP és ÖTE biztosította.