Nyitrai Zsolt: mintegy 30 ezer önkéntes tűzoltó van Magyarországon 2020. szeptember. 26. 13:35

Napjainkban Magyarországon csaknem 30 ezren tevékenykednek nem hivatásos, önkéntes tűzoltóként - mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban, abból az alkalomból, hogy 150 éves a Magyar Tűzoltó Szövetség.

Nagy siker volt az MTSZ szakmai nap 2020. szeptember. 21. 16:02

A járványügyi intézkedések betartásával, sikeresen lezajlott 2020. szeptember 19-én a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai napja. Annak ellenére, hogy a pandémia veszély miatt néhány külföldi kiállító lemondani kényszerült a programot, a rendezvény végül szép eredménnyel, 464 látogatóval és rengeteg élménnyel zárult.

A reformer, akinek két hazája volt – életrajzi kötet gróf Széchenyi Ödönről 2020. szeptember. 14. 14:56

Török és magyar nyelven jelent meg az az életrajzi tanulmánykötet, amely gróf Széchenyi Ödön, a Magyar Országos Tűzoltó Szövetség első elnökének magyarországi és törökországi életútját mutatja be. A kiadvány a Magyar Tűzoltó Szövetség támogatásával készült el.

IX. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny – elmarad 2020. szeptember. 08. 13:55

A pandémia és az azzal összefüggő csekély érdeklődés okán elmarad az eredetileg a 2020. október 3-4-én a Tatai Olimpiai Központban tervezett IX. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny.

Viharkárok felszámolása Szigetmonostor és Göd térségében. 2020. augusztus. 30. 11:36

A tegnapi napon a késő esti órákban óriási vihar pusztított Göd és Szigetmonostor térségében.

Sikeres Magyar-Szlovák INTEREG pályázat 2020. augusztus. 30. 09:57

A Budapesti Tűzoltó Szövetség az elmúlt évben határon átnyúló INTEREG pályázatot nyújtott be RISKHUB címmel, amelyet az idei év nyarán pozitívan bíráltak el. A programban résztvevő szervezetek a múlt héten tartották a projekt indító szakma napjukat Budapesten.

Szakmai egyeztetés a tűzoltás jövőjéért – köszönjük! 2020. augusztus. 25. 08:06

Az elmúlt hetekben a Magyar Tűzoltó Szövetség online felületein apránként osztottuk meg a magyar tűzoltás és az önkéntes tűzoltók jövőjét vázoló szakmai koncepciónk elemeit. Az ezekre született reakciók, hozzászólások, üzenetek egy széleskörű konzultáció alapját képezték – köszönjük mindenkinek!

IX. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny 2020. augusztus. 19. 18:35

2020. október 3-4-én a Tatai Olimpiai Központban zajlik a IX. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny.